Menu
EUR

Fietspomp

Iedereen heeft wel eens te maken gehad met een lekke of lege band en een fietspomp helpt je hierbij snel weer op weg. Fietspompen komen in verschillende uitvoeringen en maten, zo zijn er de bekende vloerpompen waarbij je je voeten plaatst op het platform

30 Producten
Toon:
Benson Voetpomp - Fietspomp - Mini Model - 0 t/m 7 Bar
Benson
Voetpomp - Fietspomp - Mini Model - 0 t/m 7 Bar
€11,75 €9,71 €9,71 €8,02
 
Benson Hogedruk Fietspomp met Manometer - Maximaal 7 Bar
Benson
Hogedruk Fietspomp met Manometer - Maximaal 7 Bar
€7,25 €5,99 €5,99 €4,95
 
Benson Nippel voor Ballenpomp - 3 stuks
Benson
Nippel voor Ballenpomp - 3 stuks
€0,95 €0,79 €0,79 €0,65
 
Silverline Fietspomp - Handpomp met Ventiel Verbindingsslang - 40 cm - Blauw
Silverline
Fietspomp - Handpomp met Ventiel Verbindingsslang - 40 cm - Blauw
€4,95 €4,09 €4,09 €3,38
 
Toon 1 - 24 van 30

Hoeveel lucht moet er nu eigenlijk in mijn band, voetbal, etc..?

  • Hoeveel lucht moet er nu eigenlijk in mijn fietsband? Veel mensen realiseren zich niet dat een fietsband behoorlijk hard moet worden opgepompt. Afhankelijk van merk en type band moet er minimaal 3,5 tot 4,5 bar in, dit staat op de zijkant van de band aangegeven.
  • Hoeveel lucht moet er nu eigenlijk in mijn autoband? Hoeveel bar er in een autoband dient te zitten is afhankelijk van de adviesbandenspanning van de fabrikant (dit is vaak te vinden in de handleiding van uw auto). De hoeveelheid bar in een autoband varieert doorgaans tussen de 2 en 3 bar.
  • Hoeveel lucht moet er nu eigenlijk in mijn voetbal? Luchtdruk wordt in de vorm van bars gemeten. Per voetbal is het afhankelijk hoeveel bar in een bal moet. De richtlijnen hiervoor liggen tussen de 0,6 tot 1,0 bar.
  • Hoeveel lucht moet er nu eigenlijk in mijn luchtbed? Voor een luchtbed is de aanbevolen gebruikte luchtdruk: 0.025bar (0.36psi).

Type ventielen

  • Hollands Ventieldop (oftewel een Dunlopventiel), Een ventieldop zit op een ventiel van een luchtband gedraaid, bijvoorbeeld een fiets- of een autoband. Het doel van de ventieldop is om vuil uit het ventiel te weren, niet om de band op spanning te houden, want daar zorgt het ventiel zelf voor. Het is dan ook heel goed mogelijk te rijden zonder ventieldopje. Ventieldop is de internationale benaming van hoe we het in Nederland kennen als een Dunlop ventiel!
  • Presta (oftewel een frans ventiel), Voor racefietsen wordt meestal het Presta ventiel gebruikt. Dit ventiel heeft een mogelijkheid het terugslagmechanisme te blokkeren. Daarom moet voor het oppompen altijd eerst een moertje een slag losgedraaid worden. Bij gebruik van een Nederlandse fietspomp (met knijper) is voor dit type ventiel een verloopnippel nodig, maar veel andere pompen passen probleemloos op alle ventielen (behalve Schrader). Presta ventiel is de internationale benaming van hoe we het in Nederland kennen als een Frans ventiel!
  • Autoventiel (oftewel een Schrader ventiel), Sommige fietsen, met name mountainbikes, zijn uitgerust met het Schrader ventiel, dat ook bij auto's, bromfietsen en rolstoelen gebruikelijk is. Dit ventiel is een relatief brede cilinder met in het midden een pennetje. Door dit pennetje in te drukken is het ventiel te openen, zo kan men de band laten leeglopen. Schrader ventiel is de internationale benaming van hoe we het in Nederland kennen als een auto ventiel!
Merken
  • Bekijk meer
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!