Stelen

Stelen

Wat hebben spades, batsen, rieken, bezems en borstels met elkaar gemeen? Je hebt het er niks aan zonder een goede steel. Onze verzameling stelen verlicht elke klus: van spitten tot snijden, van bezemen tot harken. Benieuwd naar de bijhorende gereedschappen? Kijk dan snel op onze pagina tuingereedschap.

Houten Steel

De meeste gebuikte type steel de houten steel. De voordelen van een houten stelen zijn dat ze een goede buigstructuur hebben, en erg voordelig in de aanschaf. In ons assortiment vind je verder een houten steel voor elk werktuig: van bezems tot rieken, harken, spaden, borstels en nog eens zoveel meer.

Glasfiber steel

Een steel van glasvezel biedt vele voordelen. Niet alleen is deze zo goed als onbreekbaar, bovendien biedt deze een optimale controle over je werkzaamheden. Hinderlijke trillingen en schokken worden namelijk zoveel mogelijk gedempt. Daarnaast biedt de greep een uitstekende grip, dus optimaal comfort!

Telescoopsteel

Deze handige steel is niet alleen licht, maar ook stevig en veelzijdig. Veel heeft hij daarbij te danken aan zijn basisstof, aluminium. De steel is telescopisch en kan zo eenvoudig aan elke context worden aangepast, tot op een maximale werkhoogte van 108cm. Hij kan worden toegepast op allerlei gereedschappen.

Hoe lang moet de steel zijn?

Om de juiste steellengte te bepalen schoppen, vorken en spaden, kun je de volgende regel hanteren: meet de lengte van je grond tot aan je navel met een meetlint. Vervolgens kies een steellengte die hier het dichtst bij past. Voor schoffels en cultivators, heb je een veel langere steel nodig, omdat je dit gereedschap schuin voor je uit gebruikt. Hier geldt, dat het handvat van de steel ongeveer op heuphoogte moet zitten voorgoed gebruik van het gereedschap.

Wil je je stelen snel in huis hebben? Bestel ze dan bij ons!

Lees meer

2Cheap

Wij worden door klanten beoordeeld met een 8.6 van 10 gebaseerd op 5389 reviews.
Als je onze site gebruikt, krijg je van ons cookies. X Meer over cookies »