1
2

Prijs instellen

Max
Kloofbijl 90 cm / 3 Kilo
SNEL BESTELLEN
Kloofbijl 90 cm / 3 Kilo
Ben jij toe aan het zwaardere geschut? Wordt het tijd om de dikkere houtblokken te kloven? Daarvoor is deze kloofbijl perfect geschikt! De bijl is geschikt voor het kloven van dik hout. Deze kloofbijl heeft een gewicht van 3Kg.
€55,50 €22,25
Kloofbijl 90 cm / 4 Kilo
SNEL BESTELLEN
Kloofbijl 90 cm / 4 Kilo
Ben jij toe aan het zwaardere geschut? Wordt het tijd om de dikkere houtblokken te kloven? Daarvoor is deze kloofbijl perfect geschikt! De bijl is geschikt voor het kloven van dik hout. Deze kloofbijl heeft een gewicht van 4 kilo.
€69,75 €27,75
Hofftech Kloofbijl XL 91cm 3000 Grams Met Glasfiber Steel
SNEL BESTELLEN
Kloofbijl XL 91cm 3000 Grams Met Glasfiber Steel
Deze bijl is geschikt voor het kloven van dik hout. Dit kan de bijl nog makkelijk doen door zijn gewicht van 3000gram. Mocht hij toch een keer vast komen te zitten in het hout, dan kunt u de bijl met een voorhamer weer uit de stam slaan.
€52,95 €24,95
Hofftech Multifunctionele bijl 4 in 1!
SNEL BESTELLEN
Multifunctionele bijl 4 in 1!
Ben jij bezig met een klus en wil je het liefst alles bij de hand hebben? Dat is mogelijk met deze multifunctionele bijl! De multifunctionele bijl combineert dus 4 verschillende soorten gereedschap in 1!
€24,95 €8,95
Silverline Houtsplijter Metaal 165mm
SNEL BESTELLEN
Houtsplijter Metaal 165mm
De sterke, diamantvormige houtsplijter splijt houtblokken in 4 richtingen. Bol slagoppervlak. Scherpe punt voor een gemakkelijke positionering. Te gebruiker met een moker.
€29,95 €12,25
Hofftech Houthakkers Set, Kloofbijl + Hakbijl Met Glasvezel Steel (2 Delig)
SNEL BESTELLEN
Houthakkers Set, Kloofbijl + Hakbijl Met Glasvezel Steel (2 Delig)
Bijl en Kloofbijl set met handvat gemaakt van hoogwaardig glasvezel.
€105,95 €49,95
ES Handbijl Met Rubber Handgreep 38 cm
SNEL BESTELLEN
Handbijl Met Rubber Handgreep 38 cm
Is het haardhoud op? En wordt het tijd om nieuw haardhoud te hakken? Dan heb je wel het juiste materiaal nodig! Deze handbijl komt dan zeker goed van pas!
€23,50 €11,25
Hofftech Handbijl Met Houten Handvat 600 Gram
SNEL BESTELLEN
Handbijl Met Houten Handvat 600 Gram
Is het aanmaakhout op? En wordt het tijd om een nieuw houtblok te kloven? Dan heb je wel het juiste materiaal nodig! Deze handbijl met houten handvat is dan de juiste tool! De bijl is uitstekend geschikt voor lichte hakwerkzaamheden!
€18,95 €8,50
Hofftech Handbijl rubbergrip 38 cm 600 gram
SNEL BESTELLEN
Handbijl rubbergrip 38 cm 600 gram
Is het haardhoud op? En wordt het tijd om nieuw haardhoud te hakken? Dan heb je wel het juiste materiaal nodig! Deze handbijl met houten handvat is dan de juiste tool! De bijl is uitstekend geschikt voor lichte hakwerkzaamheden!
€30,95 €14,25
Hakbijl 1.5 kg / 90 cm
SNEL BESTELLEN
Hakbijl 1.5 kg / 90 cm
Deze hakbijl of ook wel boombijl genoemd is geschikt voor het kappen/hakken van dik hout. De bijl heeft een gewicht van 1500 gram, een lengte van 90 cm en is voorzien van een nylon steel.
€49,50 €19,50
Silverline Kloofwig 2,7kg
SNEL BESTELLEN
Kloofwig 2,7kg
Gesmede en geharde carbon stalen kloofwig met een gewicht van 2,7 kg. Geschikt voor het splijten van grote en onregelmatige houtblokken. Te gebruiken in combinatie met een moker.
€33,95 €14,25
Silverline Glasvezel Handbijl (0,68 Kg)
SNEL BESTELLEN
Glasvezel Handbijl (0,68 Kg)
Gehard stalen, poeder gecoate kop met gepolijste snijrand. Schokabsorberende glasvezel schacht met nylon coating en Hi-grip rubberen handvat. Plastic blad beschermhoes.
€21,95 €9,25
Silverline Glasvezel Kloofbijl (2,72 Kg)
SNEL BESTELLEN
Glasvezel Kloofbijl (2,72 Kg)
Gehard stalen, poeder gecoate kop met gepolijste snijrand. Schokabsorberende glasvezel schacht met nylon coating en Hi-grip rubberen handvat. Voorzien van plastic blad beschermhoes.
€59,95 €25,95
Hofftech Hakbijl 1250 Gram Goud
SNEL BESTELLEN
Hakbijl 1250 Gram Goud
Kom je maar niet door dat dikke hout heen? Met deze kloofbijl kun je dat probleem voorkomen! Deze kloofbijl is geschikt voor het kloven van dik hout. Deze bijl heeft een kenmerkend zware kop. Door dit gewicht kun je er ook niet mee hakken.
€37,95 €17,50
Silverline Gesmede Handbijl (567 G)
SNEL BESTELLEN
Gesmede Handbijl (567 G)
Gesmede handbijl met schokabsorberend, antislip rubberen handvat.
€40,95 €16,95
Work-It Gisperbijl / Hamer 600 Grams
SNEL BESTELLEN
Gisperbijl / Hamer 600 Grams
Ene zijde bijl, ander zijde hamer. Stalen steel met rubber grip.
€20,95 €9,50
Silverline Slagbestendige schroevendraaier, pozidriv PZ2 x 100 mm
SNEL BESTELLEN
Slagbestendige schroevendraaier, pozidriv PZ2 x 100 mm
2-componenten soft-grip handvat, met op de kop een metalen slagplaat en een gezwarte punt. Matte chroom vanadium afwerking, hexagonale schacht voor het gebruik met een moersleutel voor extra draaivermogen.
€4,00 €2,50
Silverline Slagbestendige sleufschroevendraaier 8 x 200 mm
SNEL BESTELLEN
Slagbestendige sleufschroevendraaier 8 x 200 mm
2-componenten soft-grip handvat, met op de kop een metalen slagplaat en een gezwarte punt. Matte chroom vanadium afwerking, hexagonale schacht voor het gebruik met een moersleutel voor extra draaivermogen.
€6,00 €4,25
Hofftech Multifunctionele Bijl Met Gebogen Steel 34cm
SNEL BESTELLEN
Multifunctionele Bijl Met Gebogen Steel 34cm
Ben jij bezig met een klus en wil je het liefst alles bij de hand hebben? Dat is mogelijk met deze multifunctionele bijl! De zware ijzeren constructie met anti-slip soft grip biedt deze multifunctie bijl de nodige veilige grip. Ideaal tijdens het kam...
€21,95 €10,25
Silverline Hickory kloofbijl 2,72 Kilo
SNEL BESTELLEN
Hickory kloofbijl 2,72 Kilo
Geharde, poeder gecoate stalen kop met een gepolijste snijrand en een hickory schacht. Voorzien van plastic beschermhoes.
€49,00 €36,25
Silverline Kloofbijl met hardhouten schacht 2,72 Kilo
SNEL BESTELLEN
Kloofbijl met hardhouten schacht 2,72 Kilo
Gehard stalen, poeder gecoate kop met gepolijste snijrand. Hardhouten schacht. Voorzien van plastic blad beschermhoes.
€37,00 €27,25
Silverline Handbijl met hardhouten schacht 680 Gram
SNEL BESTELLEN
Handbijl met hardhouten schacht 680 Gram
Gesmede stalen kop en hoogwaardige essenhout schacht. Gepolijst en gelakte kop. Gelakte handgreep voor water- en vuilbestendigheid. Voor het splijten van hout.
€13,00 €8,25
Silverline Handbijl met ronde schacht 454 Gram
SNEL BESTELLEN
Handbijl met ronde schacht 454 Gram
Gesmede stalen kop en chroom geplateerde ronde stalen schacht. Gepolijst en gelakte kop. Gebogen handvat voor comfort en prestaties. Voor het splijten van hout.
€15,00 €10,25
Silverline Slagbestendige schroevendraaier, pozidriv PZ3 x 150 mm
SNEL BESTELLEN
Slagbestendige schroevendraaier, pozidriv PZ3 x 150 mm
2-componenten soft-grip handvat, met op de kop een metalen slagplaat en een gezwarte punt. Matte chroom vanadium afwerking, hexagonale schacht voor het gebruik met een moersleutel voor extra draaivermogen.
€5,00 €3,75
1
2
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen

Bijlen

Bijlen

Een goede bijl ook wel akse genoemd is onmisbaar in de gereedschapsvoorraad van een echte klusser. Je gebruikt bijlen om struiken en bomen te vellen of boomwortels door te hakken. Maar een goede bijl is ook essentieel bij het kloven van houtblokken tot aanmaakhout. De beste bijlen voor iedere hakklus vind je bij ons. Zo vind je op 2cheap.nl kloof- hak- en hand-bijlen voor ieder karwei in en om het huis, maar ook kettingzagen voor de grote klus. Of je nu op zoek bent naar een stevige bijl om grof hout te hakken of juist nauwkeurig te werk wilt gaat, bij ons vind je zeker de bijl die past bij jouw klus.

Hakbijl

Een hakbijl is een bijl van ongeveer 2 kg met een lange, gevormde steel. De bijl is wat scherper dan een kloofbijl en je kunt er bomen mee omhakken en wortels mee doorhakken.

Kloofbijl

Wanneer je met een hakbijl boomstammen in stukken hebt gehakt, dan moet het hout nog gekloofd worden voordat het de kachel in kan. Hiervoor gebruik je een akse met een lange steel (80  à 100 cm) van hout of van fiberglas. De kop is gemaakt van staal of van FiberComp (met glasvezelversterkt kunststof) en het gewicht hiervan ligt tussen de 1 en 3,2 kg. De combinatie met een rechte steel bepaalt hoe prettig de akse in de hand ligt en hoeveel kracht het kloven kost. Techniek en handigheid is trouwens belangrijker dan kracht. Een Fiberglas akse is lichter en veiliger doordat je minder snel vermoeid raakt.

Handbijl

Dit is een scherpe akse met een steel van ongeveer 40 cm lengte. Je gebruikt hem om dunner hout te kloven en takken af te hakken die vervolgens gebruikt als aanmaakhoutjes. Hij wordt ook voor outdoor-activiteiten gebruikt en heeft dan een leren beschermhoes om hem veilig mee te nemen. Door de uitgebalanceerde vorm en het antislip handvat, ligt de handbijl goed in de hand. De akse weegt maximaal 1,5 kg.

Hoe gebruik je een akse?

Hou met één hand de onderkant van de steel vast. Met de andere hand pak je de steel een stukje onder de kop vast. Til de aske omhoog waarbij de arm die de onderkant van de steel vast heeft voor je lichaam langs gaat. Laat de bijl onder een hoek van 45 graden op het hout vallen. Terwijl de akse valt laat je de hand die onder de kop zat langs de steel naar de andere hand glijden. Zo begeleid je de akse. Zorg dat je stevig staat, met je benen uit elkaar, maar ook weer niet zover dat je niet meer een beetje door je knieën kan gaan. Maak je inkeping ongeveer even breed als de dikte van het stuk hout dat je hakt.

Kies de juiste bijl bestel die direct en al je hakwerk is een fluitje van een cent.

Lees meer Lees minder