1
2

Prijs instellen

Max
Hofftech Kloofbijl XL 91cm 3000 Grams Met Glasfiber Steel
Kloofbijl XL 91cm 3000 Grams Met Glasfiber Steel
Deze bijl is geschikt voor het kloven van dik hout. Dit kan de bijl nog makkelijk doen door zijn gewicht van 3000gram. Mocht hij toch een keer vast komen te zitten in het hout, dan kunt u de bijl met een voorhamer weer uit de stam slaan.
€52,95 €24,95
Kloofbijl 90 cm / 4 Kilo
Kloofbijl 90 cm / 4 Kilo
Ben jij toe aan het zwaardere geschut? Wordt het tijd om de dikkere houtblokken te kloven? Daarvoor is deze kloofbijl perfect geschikt! De bijl is geschikt voor het kloven van dik hout. Deze kloofbijl heeft een gewicht van 4 kilo.
€69,75 €27,75
Hofftech Houthakkers Set, Kloofbijl + Hakbijl Met Glasvezel Steel (2 Delig)
Houthakkers Set, Kloofbijl + Hakbijl Met Glasvezel Steel (2 Delig)
Bijl en Kloofbijl set met handvat gemaakt van hoogwaardig glasvezel.
€105,95 €49,95
Hofftech Multifunctionele bijl 4 in 1!
Multifunctionele bijl 4 in 1!
Ben jij bezig met een klus en wil je het liefst alles bij de hand hebben? Dat is mogelijk met deze multifunctionele bijl! De multifunctionele bijl combineert dus 4 verschillende soorten gereedschap in 1!
€24,95 €8,95
Kloofbijl 90 cm / 3 Kilo
Kloofbijl 90 cm / 3 Kilo
Ben jij toe aan het zwaardere geschut? Wordt het tijd om de dikkere houtblokken te kloven? Daarvoor is deze kloofbijl perfect geschikt! De bijl is geschikt voor het kloven van dik hout. Deze kloofbijl heeft een gewicht van 3Kg.
€55,50 €22,25
Silverline Handbijl met hardhouten schacht 680 Gram
Handbijl met hardhouten schacht 680 Gram
Gesmede stalen kop en hoogwaardige essenhout schacht. Gepolijst en gelakte kop. Gelakte handgreep voor water- en vuilbestendigheid. Voor het splijten van hout.
€13,00 €8,25
Hofftech Handbijl Met Houten Handvat 600 Gram
Handbijl Met Houten Handvat 600 Gram
Is het aanmaakhout op? En wordt het tijd om een nieuw houtblok te kloven? Dan heb je wel het juiste materiaal nodig! Deze handbijl met houten handvat is dan de juiste tool! De bijl is uitstekend geschikt voor lichte hakwerkzaamheden!
€18,95 €8,50
Silverline Houtsplijter Metaal 165mm
Houtsplijter Metaal 165mm
De sterke, diamantvormige houtsplijter splijt houtblokken in 4 richtingen. Bol slagoppervlak. Scherpe punt voor een gemakkelijke positionering. Te gebruiker met een moker.
€29,95 €12,25
Hofftech Hakbijl 1250 Gram Goud
Hakbijl 1250 Gram Goud
Kom je maar niet door dat dikke hout heen? Met deze kloofbijl kun je dat probleem voorkomen! Deze kloofbijl is geschikt voor het kloven van dik hout. Deze bijl heeft een kenmerkend zware kop. Door dit gewicht kun je er ook niet mee hakken.
€37,95 €17,50
Hakbijl 1.5 kg / 90 cm
Hakbijl 1.5 kg / 90 cm
Deze hakbijl of ook wel boombijl genoemd is geschikt voor het kappen/hakken van dik hout. De bijl heeft een gewicht van 1500 gram, een lengte van 90 cm en is voorzien van een nylon steel.
€49,50 €19,50
Hofftech Handbijl rubbergrip 38 cm 600 gram
Handbijl rubbergrip 38 cm 600 gram
Is het haardhoud op? En wordt het tijd om nieuw haardhoud te hakken? Dan heb je wel het juiste materiaal nodig! Deze handbijl met houten handvat is dan de juiste tool! De bijl is uitstekend geschikt voor lichte hakwerkzaamheden!
€30,95 €14,25
Silverline Glasvezel Handbijl (0,68 Kg)
Glasvezel Handbijl (0,68 Kg)
Gehard stalen, poeder gecoate kop met gepolijste snijrand. Schokabsorberende glasvezel schacht met nylon coating en Hi-grip rubberen handvat. Plastic blad beschermhoes.
€21,95 €9,25
ES Handbijl Met Rubber Handgreep 38 cm
Handbijl Met Rubber Handgreep 38 cm
Is het haardhoud op? En wordt het tijd om nieuw haardhoud te hakken? Dan heb je wel het juiste materiaal nodig! Deze handbijl komt dan zeker goed van pas!
€23,50 €11,25
Work-It Gisperbijl / Hamer 600 Grams
Gisperbijl / Hamer 600 Grams
Ene zijde bijl, ander zijde hamer. Stalen steel met rubber grip.
€20,95 €6,95
Hofftech Hakbijl 1250 Gram Met Glasfiber Steel
Hakbijl 1250 Gram Met Glasfiber Steel
Ben jij opzoek naar de juiste hakbijl voor zware hakwerkzaamheden? Deze hakbijl of ook wel boombijl genoemd is daarvoor perfect geschikt! Deze bijl is geschikt voor zware hakwerkzaamheden zoals het kloven van dik hout.
€52,95 €24,95
Silverline Kloofwig 2,7kg
Kloofwig 2,7kg
Gesmede en geharde carbon stalen kloofwig met een gewicht van 2,7 kg. Geschikt voor het splijten van grote en onregelmatige houtblokken. Te gebruiken in combinatie met een moker.
€33,95 €14,25
Hofftech Multifunctionele Bijl Met Gebogen Steel 34cm
Multifunctionele Bijl Met Gebogen Steel 34cm
Ben jij bezig met een klus en wil je het liefst alles bij de hand hebben? Dat is mogelijk met deze multifunctionele bijl! De zware ijzeren constructie met anti-slip soft grip biedt deze multifunctie bijl de nodige veilige grip. Ideaal tijdens het kam...
€21,95 €10,25
Silverline Hickory hakbijl 2,72 Kilo
Hickory hakbijl 2,72 Kilo
Gesmede stalen kop en schacht uit okkernoothout (Hickory). Poedergecoate kop met gepolijste wang. Gevernist handvat als bescherming tegen water en vuil. Voor omhakken, hakken en splijten van hout.
€49,00 €35,75
Silverline Glasvezel hakbijl 2,72 Kilo
Glasvezel hakbijl 2,72 Kilo
Gesmede stalen kop met schokabsorberende glasvezel schacht en nylon coating. Poeder gecoate snijrand met gepolijste wang. Hi-grip rubberen handvat bestand tegen olie en chemicaliën. Voor het vellen, snijden en splijten van hout.
€39,00 €29,25
Silverline Glasvezel hakbijl 2,04 Kilo
Glasvezel hakbijl 2,04 Kilo
Gesmede stalen kop met schokabsorberende glasvezel schacht en nylon coating. Poeder gecoate snijrand met gepolijste wang. Hi-grip rubberen handvat bestand tegen olie en chemicaliën. Voor het vellen, snijden en splijten van hout.
€33,00 €24,50
Silverline Slagbestendige schroevendraaier, kruiskop PH1 x 75 mm
Slagbestendige schroevendraaier, kruiskop PH1 x 75 mm
2-componenten soft-grip handvat, met op de kop een metalen slagplaat en een gezwarte punt. Matte chroom vanadium afwerking, hexagonale schacht voor het gebruik met een moersleutel voor extra draaivermogen.
€4,00 €1,95
Silverline Hickory hakbijl 2,04 Kilo
Hickory hakbijl 2,04 Kilo
Gesmede stalen kop en schacht uit okkernoothout (Hickory). Poedergecoate kop met gepolijste wang. Gevernist handvat als bescherming tegen water en vuil. Voor omhakken, hakken en splijten van hout.
€44,00 €32,25
Silverline Glasvezel Kloofbijl (2,72 Kg)
Glasvezel Kloofbijl (2,72 Kg)
Gehard stalen, poeder gecoate kop met gepolijste snijrand. Schokabsorberende glasvezel schacht met nylon coating en Hi-grip rubberen handvat. Voorzien van plastic blad beschermhoes.
€59,95 €25,95
Silverline Gesmede Handbijl (567 G)
Gesmede Handbijl (567 G)
Gesmede handbijl met schokabsorberend, antislip rubberen handvat.
€40,95 €16,95
1
2
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen

Bijlen

Bijlen

Een goede bijl ook wel akse genoemd is onmisbaar in de gereedschapsvoorraad van een echte klusser. Je gebruikt bijlen om struiken en bomen te vellen of boomwortels door te hakken. Maar een goede bijl is ook essentieel bij het kloven van houtblokken tot aanmaakhout. De beste bijlen voor iedere hakklus vind je bij ons. Zo vind je op 2cheap.nl kloof- hak- en hand-bijlen voor ieder karwei in en om het huis, maar ook kettingzagen voor de grote klus. Of je nu op zoek bent naar een stevige bijl om grof hout te hakken of juist nauwkeurig te werk wilt gaat, bij ons vind je zeker de bijl die past bij jouw klus.

Hakbijl

Een hakbijl is een bijl van ongeveer 2 kg met een lange, gevormde steel. De bijl is wat scherper dan een kloofbijl en je kunt er bomen mee omhakken en wortels mee doorhakken.

Kloofbijl

Wanneer je met een hakbijl boomstammen in stukken hebt gehakt, dan moet het hout nog gekloofd worden voordat het de kachel in kan. Hiervoor gebruik je een akse met een lange steel (80  à 100 cm) van hout of van fiberglas. De kop is gemaakt van staal of van FiberComp (met glasvezelversterkt kunststof) en het gewicht hiervan ligt tussen de 1 en 3,2 kg. De combinatie met een rechte steel bepaalt hoe prettig de akse in de hand ligt en hoeveel kracht het kloven kost. Techniek en handigheid is trouwens belangrijker dan kracht. Een Fiberglas akse is lichter en veiliger doordat je minder snel vermoeid raakt.

Handbijl

Dit is een scherpe akse met een steel van ongeveer 40 cm lengte. Je gebruikt hem om dunner hout te kloven en takken af te hakken die vervolgens gebruikt als aanmaakhoutjes. Hij wordt ook voor outdoor-activiteiten gebruikt en heeft dan een leren beschermhoes om hem veilig mee te nemen. Door de uitgebalanceerde vorm en het antislip handvat, ligt de handbijl goed in de hand. De akse weegt maximaal 1,5 kg.

Hoe gebruik je een akse?

Hou met één hand de onderkant van de steel vast. Met de andere hand pak je de steel een stukje onder de kop vast. Til de aske omhoog waarbij de arm die de onderkant van de steel vast heeft voor je lichaam langs gaat. Laat de bijl onder een hoek van 45 graden op het hout vallen. Terwijl de akse valt laat je de hand die onder de kop zat langs de steel naar de andere hand glijden. Zo begeleid je de akse. Zorg dat je stevig staat, met je benen uit elkaar, maar ook weer niet zover dat je niet meer een beetje door je knieën kan gaan. Maak je inkeping ongeveer even breed als de dikte van het stuk hout dat je hakt.

Kies de juiste bijl bestel die direct en al je hakwerk is een fluitje van een cent.

Lees meer Lees minder
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »