Waterpassen

Een waterpas is een onmisbaar hulpmiddel bij alle kleine en grote klussen in en om het huis. Of je nu een kast bouwt en afstelt, een schilderij ophangt of een wandplank bevestigt. Met een waterpas voorkom je dat het scheef staat of hangt. Met dit meetgereedschap wordt elke klus een peulenschil. Je hebt verschillende typen waterpassen. De meest eenvoudige is de libellenwaterpas waar de luchtbel zich midden tussen de lijntjes moet bevinden voor een rechte ondergrond. Een digitaal of elektronisch model is handig voor nauwkeurige meting bij de aanleg van een douchevloer of terras. 2Cheap.nl heeft een ruim assortiment aan waterpassen in verschillende soorten en maten die geschikt zijn voor elke klus! Terwijl jij lekker thuis op de bank zit bestel je snel en voordelig een waterpas!

Hoe werkt een waterpas?

In een waterpas zit een belletje met lucht in een buisje gevuld met ethanol. Zodra het belletje in het midden van het buisje zit weet je dat het waterpas is. Het belletje met lucht zal naar het midden gaan als het op een rechte ondergrond staat. Is dit niet zo? Dan moet je nog even aan de slag, want de ondergrond is dan helaas niet waterpas.

Libellen waterpas

Het woord 'libel' komt van het Latijnse woord 'libella', wat 'weegschaal en waterpas' betekend. De libellen waterpassen zijn verkrijgbaar in diverse lengtes, soorten en één of meerdere libellen. In de categorie 'waterpassen' vind je diverse soorten libellen waterpassen in verschillende kleuren en lengtes. Zo vind je onder andere een waterpas van 50 cm en de waterpas van 100 cm. Of ben je meer op zoek naar een kleinere formaat waterpas? Dan hebben wij de water pas van 25,5 cm.

Digitale waterpas

Een digitale waterpas is de modernere versie van een libellen waterpas. Een digitale waterpas komt goed van pas voor een nauwkeurige meting bij de aanleg van een douchevloer of terras. Onze digitale waterpas is uitgerust met een goed en duidelijk verlichte display en magneten waardoor je de waterpas op kunt hangen.

Waterpas met laser

Naast de libellen waterpas en de digitale waterpas vind je bij ons ook de waterpas met rolmaat en laser. Deze waterpas heeft een laser om de waterpasfunctie te ondersteunen. Je kunt dit gereedschap ook als meetinstrument gebruiken. De bodem van de waterpas is een lineaal van 15 cm en aan de achterkant zit een uitrolbare, stevige meetlint. Het is een ideaal gereedschap om dingen nauwkeurig af te meten en recht te krijgen.

Kortom, bij ons bestel je snel en eenvoudig verschillende waterpassen!

Lees meer

2Cheap

Wij worden door klanten beoordeeld met een 8.6 van 10 gebaseerd op 5389 reviews.
Als je onze site gebruikt, krijg je van ons cookies. X Meer over cookies »