Een peper- en zoutmolen mag in geen enkele keuken ontbreken. Deze fraaie peper- en zoutmolen set doet wat hij belooft. Peperkorrels en grof zout fijnmalen om je gerechten heerlijk op smaak te brengen. Aan de ene kant kun je grof zeezout vermalen en aan de Lees meer.
Een peper- en zoutmolen mag in geen enkele keuken ontbreken. Deze fraaie peper- en zoutmolen set doet wat hij belooft. Peperkorrels en grof zout fijnmalen om je gerechten heerlijk op smaak te brengen. Aan de ene kant kun je grof zeezout vermalen en aan de andere kant doe je peperkorrels. Aan beide kanten zit een afsluitdekseltje zodat er geen peper en zout uit kan vallen als je hem niet gebruikt.
vlijmscherm maalmechanisme
De alpina zout- en pepermolen is gemaakt van robuust roestvrijstaal en transparant kunststof. Hij ligt stevig in de hand en heeft een vlijmscherp maalmechanisme waarmee je in een handomdraai peper- en zoutkorrels fijnmaalt. Hij ziet er zo mooi uit dat je hem ook gewoon op tafel kunt zetten zodat iedereen zelf zijn eten op smaak kan brengen.
versgemalen peper: lekker!
Peper en zout zijn de bekendste smaakmakers in gerechten. Vooral versgemalen peper maakt elk gerecht nog lekkerder. Dit komt omdat gemalen peper snel veel smaak verliest. Het is dus het beste om de peper vlak voor het serveren over het gerecht te malen. Zo komt de smaak het best tot zijn recht. Zwarte peperkorrels hebben de meeste smaak en aroma. Je kunt ook een mix van peperkorrels in je molen doen.
grof en droog zeezout
Veel koks zweren bij grof en droog zeezout. Andere soorten zout zijn doorgaans te vochtig wat niet goed is voor het maalmechanisme van de molen. Het grove zeezout maal je met deze molen naar smaak direct op het gerecht.